Emma og Tue blev fejret

033

Onsdag d. 30. september fejrede Faaborg OK sine 2 VM-guldmedaljevindere, Emma Klingenberg og Tue Lassen. De var begge hjemme på en kort visit, og var imponerede over det fine fremmøde på cirka 50 personer, der ville lykønske dem med deres flotte resultater.

Blandt de fremmødte var også borgmester Christian Thygesen, som i sin tale fremhævede de fantastisk flotte resultater Faaborg Orienteringsklub har leveret gennem mange år. Han glædede sig naturligvis på Emmas og Tues vegne over endelig at have nået deres store mål efter mange års træning, men han understregede også hvor megen stolthed Faaborg Orienteringsklub havde grund til at føle for at have opfostret og udviklet de 2 talenter. Medaljerne kastede også glans over Faaborg-Midtfyn Kommune, og han nævnte ligeledes, at han selv i medierne havde konstateret en langt større interesse for orienteringssporten efter de flotte VM-resultater, og han følte, at Emma og Tue således var med til at fremhæve Faaborg mere på verdenskortet og i medierne.

Tue Lassen er i øvrigt på vej til Schweiz, til årets World Cup-afslutning fredag til søndag, hvor Danmark i øjeblikket fører i Mix Sprintstafet før den sidste afdeling. Emma Klingenberg har desværre for 1½ måned siden været ude for at alvorligt cykeluheld, hvor hun bl.a. brækkede en nakkehvirvel, så hun skal ikke med til Schweiz. Hun var dog ”i fin form” og vil komme over uheldet uden men, men hun må ikke begynde at træne seriøst før om 1-2 måneder. Til gengæld er hun blevet indkaldt til TV2 Sport som ekspert-kommentator, idet TV2 Sport i weekenden for første gang nogensinde i Danmark sender live fra orienteringsløb. Lørdag eftermiddag sendes 3 timer fra Mellem-distancen fra klokken 13:55-17:15, og søndag klokken 12:55-14:25 sendes Mix Sprintstafetten, hvor Tue Lassen altså er med på det danske hold, som trods fraværet af Emma hører til blandt de store favoritter. Så Faaborg er altså i en vis forstand både på og bagved skærmen i den kommende weekend.

På klubbens Facebook side kan billeder fra fejringen ses. Her på hjemmesiden ses et udpluk i galleriet.